Vaccinaties Frans Guyana

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Frans Guyana. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Zuid-Amerika

Wat de twee continenten Zuid en Noord-Amerika van elkaar gescheiden houdt, is de rivier de Darién . De landen die behoren tot het Zuid-Amerikaanse continent zijn: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Uruguay, Suriname, Venezuela, Falklandeilanden en Zuidelijke Sandwicheilanden. Zuid-Amerika is het enige continent waar alle onafhankelijke landen republieken zijn.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Frans Guyana

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Frans Guyana verplicht.  

Aanbevolen vaccinaties voor Frans Guyana

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Frans Guyana aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en vaccinatie tegen gele koorts.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Frans Guyana inentingen aangeraden tegen hepatitis B en rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Frans Guyana vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Frans Guyana

Extra informatie voor Frans Guyana

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

Er komt in Frans Guyana malaria voor, in het grensgebied met Brazilië en Suriname. We raden je aan om malariatabletten te gebruiken. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in deze delen van Frans Guyana.   Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.  

Andere gezondheidsrisico's voor Frans Guyana

  In Frans Guyana kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue, schistosomiasis (=bilharzia) en filariasis komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Frans Guyana: ongevallen en reizen met het vliegtuig.