Bestemming beginnend met:

Zuid-Amerika

Wat de twee continenten Zuid en Noord-Amerika van elkaar gescheiden houdt, is de rivier de Darién . De landen die behoren tot het Zuid-Amerikaanse continent zijn: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Uruguay, Suriname, Venezuela, Falklandeilanden en Zuidelijke Sandwicheilanden. Zuid-Amerika is het enige continent waar alle onafhankelijke landen republieken zijn.
Of er vaccinaties of malariatabletten nodig zijn voor Zuid Amerika, verschilt per land. Let vooral op de inenting tegen gelekoorts. Klik hiervoor op de link voor inentingen per land; https://www.vaccinatiesopreis.nl/jouw-reis/bestemmingen-a-z/

Plan nu je vaccinatie

De voordelen van Vaccinaties op reis
  • Vaccinaties voor elke bestemming
  • 's Avonds en het weekend
  • Vaak volledig vergoed
  • Gediplomeerde specialist
  • Gecertificeerd door LCR
Klantenvertellen.nl beoordelingen
gebaseerd op 2947 beoordelingen
8.7 uit 10


Bekijk alle beoordelingen

Paraguay: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Paraguay alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Paraguay binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Paraguay: vaccinaties die aanbevolen zijn

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Paraguay aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Ook wordt voor Paraguay een inenting tegen gele koorts aanbevolen.

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Paraguay inentingen aangeraden tegen rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Paraguay vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Extra informatie voor Paraguay

Er komt in Paraguay geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico’s voor Paraguay

In Paraguay kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Paraguay: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Praktische informatie over inentingen voor Paraguay

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.

Vaccinatie tegen tuberculose
Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.