Vaccinaties Falkland Eilanden

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Falkland Eilanden. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Zuid-Amerika

Wat de twee continenten Zuid en Noord-Amerika van elkaar gescheiden houdt, is de rivier de Darién . De landen die behoren tot het Zuid-Amerikaanse continent zijn: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Uruguay, Suriname, Venezuela, Falklandeilanden en Zuidelijke Sandwicheilanden. Zuid-Amerika is het enige continent waar alle onafhankelijke landen republieken zijn.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Falkland Eilanden

Voor de Falkland Eilanden zijn geen inentingen verplicht gesteld.  

Aanbevolen vaccinaties voor Falkland Eilanden

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor de Falkland Eilanden aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).  

Falkland Eilanden

Extra informatie voor Falkland Eilanden

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.  

Op de Falkland Eilanden komt geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor de Falkland Eilanden

  Op de Falkland Eilanden kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor de Falkland Eilanden: ongevallen en reizen met het vliegtuig.