Vaccinaties Franse Antillen

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Franse Antillen. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Het continent van Noord-Amerika bestaat uit de volgende reislocaties; Canada, Caraïben, Centraal Amerika, Groenland, Mexico en de Verenigde Staten. Met stuk voor stuk totaal verschillende culturen, klimaten en landschappen.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Franse Antillen

Vaccinatie tegen gele koorts is voor de Franse Antillen alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je de Franse Antillen binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Franse Antillen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor de Franse Antillen aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij langer verblijf worden voor de Franse Antillen geen andere inentingen aangeraden.  

Franse Antillen

Extra informatie voor Franse Antillen

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen  

Er komt op de Franse Antillen geen malaria voor.  

Andere gezondheidsrisico's voor de Franse Antillen

  Op de Franse Antillen kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue en schistosomiasis (=bilharzia) komen voor. Andere relevante onderwerpen voor de Franse Antillen: ongevallen en reizen met het vliegtuig.