Vaccinaties Grenada

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Grenada. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Noord-Amerika

Het continent van Noord-Amerika bestaat uit de volgende reislocaties; Canada, Caraïben, Centraal Amerika, Groenland, Mexico en de Verenigde Staten. Met stuk voor stuk totaal verschillende culturen, klimaten en landschappen.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Grenada

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Grenada alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Grenada binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Grenada

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Grenada aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).  

Grenada

Extra informatie voor Grenada

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.  

Er komt in Grenada geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Grenada

  In Grenada kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Grenada: ongevallen en reizen met het vliegtuig.