Vaccinaties Hong Kong

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Hong Kong. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Azië

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Hong Kong

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Hong Kong alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Hong Kong binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Hong Kong

Ongeacht verblijfsduur wordt voor Hong Kong een BMR inenting aanbevolen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Hong Kong inentingen aangeraden tegen hepatitis B en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Hong Kong vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Hong Kong

Extra informatie voor Hong Kong

BMR-vaccinatie De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft een bescherming van tien jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Vaccinatie tegen tuberculose Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.  

In Hong Kong komt geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Hong Kong

  In Hong Kong kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Hong Kong: ongevallen en reizen met het vliegtuig.