Vaccinaties Nederlandse Antillen

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Nederlandse Antillen. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Noord-Amerika

Het continent van Noord-Amerika bestaat uit de volgende reislocaties; Canada, Caraïben, Centraal Amerika, Groenland, Mexico en de Verenigde Staten. Met stuk voor stuk totaal verschillende culturen, klimaten en landschappen.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Nederlandse Antillen

Vaccinatie tegen gele koorts is voor de Nederlandse Antillen en Aruba alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je de Nederlandse Antillen en Aruba binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.   Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.   Gele koorts is voor Sint Eustatius en Sint Maarten verplicht als je voordat je op deze eilanden komt in een gele koorts land bent geweest. Het eiland Saba heeft geen gele koorts verplichting.  

Aanbevolen vaccinaties voor Nederlandse Antillen

Voor de Nederlandse Antillen en Aruba worden geen andere inentingen aangeraden.   Ook bij langer verblijf worden voor de Nederlandse Antillen en Aruba geen inentingen aangeraden.  

Nederlandse Antillen

Extra informatie voor Nederlandse Antillen

Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.  

Er komt op de Nederlandse Antillen en Aruba geen malaria voor.  

Andere gezondheidsrisico's voor de Nederlandse Antillen en Aruba

  Op de Nederlandse Antillen en Aruba kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor de Nederlandse Antillen en Aruba: ongevallen en reizen met het vliegtuig.