Vaccinaties Saint Lucia

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Saint Lucia. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Noord-Amerika

Het continent van Noord-Amerika bestaat uit de volgende reislocaties; Canada, Caraïben, Centraal Amerika, Groenland, Mexico en de Verenigde Staten. Met stuk voor stuk totaal verschillende culturen, klimaten en landschappen.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Saint Lucia

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Saint Lucia alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Saint Lucia binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Saint Lucia

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Saint Lucia aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).  

Saint Lucia

Extra informatie voor Saint Lucia

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.  

Er komt in Saint Lucia geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Saint Lucia

  Op Saint Lucia kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue en schistosomiasis (=bilharzia) komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Saint Lucia: ongevallen en reizen met het vliegtuig.