Vaccinaties Saoedi-Arabië

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Saoedi-Arabië. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Azië

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Saoedi-Arabië

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Saoedi-Arabië alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Saoedi-Arabië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.   Vaccinatie tegen meningitis is in Saoedi-Arabië verplicht voor bedevaartgangers. Kijk op de pagina over inentingen voor Hadj en Umrah.  

Aanbevolen vaccinaties voor Saoedi-Arabië

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Saoedi-Arabië aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Saoedi-Arabië.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Saoedi-Arabië inentingen aangeraden tegen hepatitis B en rabiës (=hondsdolheid. Soms worden voor Saoedi-Arabië vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Saoedi-Arabië

Extra informatie voor Saoedi-Arabië

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   BMR-vaccinatie De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.   Inenting tegen meningitis Inenting tegen meningitis geeft een bescherming van drie jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.  

Er komt in delen van Saoedi-Arabië malaria voor, in het grensgebied met Jemen.Het risico om de ziekte te krijgen is niet groot. Je kunt volstaan met anti-muggenmaatregelen, malariatabletten zijn niet nodig in dit deel van Saoedi-Arabie.   Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.  

Andere gezondheidsrisico's voor Saoedie-Arabië

  In Saoedie-Arabië kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Schistosomiasis (=bilharzia) komt voor in het westen van Saoedie-Arabië. Andere relevante onderwerpen voor Saoedie-Arabië: ongevallen en reizen met het vliegtuig.