Bestemming beginnend met:

Azië

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!
Of er vaccinaties of malariatabletten nodig zijn voor Azië, verschilt per land. Klik hiervoor op de link voor inentingen per land; https://www.vaccinatiesopreis.nl/jouw-reis/bestemmingen-a-z/

Plan nu je vaccinatie

De voordelen van Vaccinaties op reis
  • Vaccinaties voor elke bestemming
  • 's Avonds en het weekend
  • Vaak volledig vergoed
  • Gediplomeerde specialist
  • Gecertificeerd door LCR
Klantenvertellen.nl beoordelingen
gebaseerd op 2960 beoordelingen
8.7 uit 10


Bekijk alle beoordelingen

Verplichte vaccinaties

Gele koorts 

Aanbevolen vaccinaties

Hepatitis B 

Singapore: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Singapore alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Singapore binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.

Singapore: vaccinaties die aanbevolen zijn

Er worden voor Singapore geen inentingen aanbevolen bij een kort verblijf.

Bij een verblijf van langer dan drie maanden wordt voor Singapore inenting aangeraden tegen hepatitis B. Soms worden voor Singapore vaccinatie tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Voor Singapore wordt vaccinatie tegen Japanse encefalitis alleen in bepaalde (zeldzame) gevallen aangeraden.

Extra informatie voor Singapore

Er komt in Singapore geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico’s voor Singapore

In Singapore kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Singapore: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Praktische informatie over inentingen voor Singapore

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.

Vaccinaties tegen Japanse encefalitis
Vaccinatie tegen Japanse encefalitis bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van vier weken. De beschermingsduur van de inenting is nog niet bekend.