Malaria Gambia

Op deze pagina vind je informatie over malaria in Gambia.

var icon

Er komt in heel Gambia malaria voor. Zie malariakaart van Gambia. Het risico om in Gambia malaria op te lopen is zeer groot.

In het hele land raden we je aan om malariatabletten te gebruiken. De meest voorgeschreven malariamiddelen (niet per se in dit gebied) zijn lariam, malarone en doxycycline. Ook muggenwerende maatregelen zijn belangrijk in Gambia.

Anti-muggenmaatregelen bestaan uit het dragen van kleding met lange mouwen en broekspijpen, het gebruik van een insectenwerend middel met DEET en het gebruik van een klamboe.

Persoonlijk malaria advies belangrijk

Het kaartje geeft een globaal overzicht van malaria in Gambia. Je moet je altijd persoonlijk laten adviseren over maatregelen tegen malaria, omdat de keuze van het anti-malariamiddel van je persoonlijke omstandigheden afhangt, zoals je gezondheid, verblijfsduur in Gambia en andere factoren.

Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

 

Roze: malariatabletten aanbevolen (hele land).

Handige links

 

Maak een afspraak
Heb je nog vragen?