Malaria Indonesië

Op deze pagina vind je informatie over malaria in Indonesië.

var icon

In heel Indonesië, behalve Bali, komt malaria voor. Voor bepaalde delen van Indonesië wordt geadviseerd, naast goede antimuggenmaatregelen, een noodbehandeling mee te nemen.
Voor alle eilanden ten oosten van Lombok (waaronder Papoea,Sumba, Sumbawa, Timor, Flores, Molukken) worden malariatabletten geadviseerd.

Persoonlijk malaria advies belangrijk

Het kaartje geeft een globaal overzicht van malaria in Indonesië. Je moet je altijd persoonlijk laten adviseren over maatregelen tegen malaria in Indonesië, omdat de keuze van het anti-malariamiddel van je persoonlijke omstandigheden afhangt, zoals je gezondheid, verblijfsduur in Indonesië en andere factoren.

Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een muskietennet. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

 

Roze: malariatabletten aanbevolen, Paars: noodbehandeling geadviseerd. Groen: alleen anti muggenmaatregelen. Grijs (Bali): geen malaria

Handige links

 

Maak een afspraak
Heb je nog vragen?