Malaria Suriname

Op deze pagina vind je informatie over malaria in Suriname.

var icon

Er komt in Suriname malaria voor. Zie het malariakaartje voor de malariagebieden in Suriname. Malaria komt vooral zuidelijk van de 5e breedtegraad voor.

In de roze gebieden raden we je aan om malariatabletten te gebruiken. De meest voorgeschreven malariamiddelen (niet per se in deze gebieden) zijn lariam, malarone en doxycycline. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in deze delen van Suriname. In het groene gebied hoef je alleen anti-muggenmaatregelen te nemen. In het grootste deel van het kustgebied van Suriname, inclusief Paramaribo, komt geen malaria voor.

Anti-muggenmaatregelen bestaan uit het dragen van kleding met lange mouwen en broekspijpen, het gebruik van een insectenwerend middel met DEET en het gebruik van een muskietennet.

Persoonlijk malaria advies belangrijk

Het kaartje geeft een globaal overzicht van malaria in Suriname. Je moet je altijd persoonlijk laten adviseren over maatregelen tegen malaria omdat de keuze van het anti-malariamiddel van je persoonlijke omstandigheden afhangt, zoals je gezondheid, verblijfsduur in Suriname en andere factoren.

Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

 

Roze: meestal malariatabletten aanbevolen. Groen: muggenwering. Grijs: geen malaria.

Handige links

 

Maak een afspraak
Heb je nog vragen?