Vaccinaties en inentingen voor Chili

Chili: vaccinaties die verplicht zijn

Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht gesteld.

Chili: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Chili aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Chili: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Chili inentingen aangeraden tegen rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Chili vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Chili: malaria preventie

In Chili komt geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Chili

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit drie inentingen met een tussenpoos van één en drie tot vier weken. Na drie inentingen ben je twee jaar beschermd. Het beste is om acht weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.
Meer over hondsdolheid

Andere gezondheidsrisico's voor Chili

In Chili kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Chili: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Chili

© 2017 Vaccinaties op Reis. Disclaimer | Privacy | Colofon