Antigua en Barbuda: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Antigua en Barbuda alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Antigua en Barbuda binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Antigua en Barbuda: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Antigua en Barbuda aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Antigua en Barbuda: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Antigua en Barbuda inenting aangeraden tegen hepatitis B. Soms worden voor Antigua en Barbuda vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Antigua en Barbuda: malaria preventie

Er komt op Antigua en Barbuda geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Antigua en Barbuda

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts

Andere gezondheidsrisico's voor Antigua en Barbuda

In Antigua en Barbuda kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue en schistosomiasis (=bilharzia) komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Antigua en Barbuda: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Antigua en Barbuda