Cuba: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Cuba alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Cuba binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.

Cuba: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Cuba aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Cuba: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Cuba inentingen aangeraden tegen rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Cuba vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Cuba: malaria preventie

Op Cuba komt geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Cuba

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.
Meer over hondsdolheid

Andere gezondheidsrisico's voor Cuba

In Cuba kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Cuba: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Cuba