Vaccinaties Afghanistan

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Afghanistan. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!

Of er vaccinaties of malariatabletten nodig zijn voor Azië, verschilt per land. Klik hiervoor op de link voor inentingen per land; https://www.vaccinatiesopreis.nl/jouw-reis/bestemmingen-a-z/

Ga je reizen naar Afghanistan? Dan raden wij je verschillende vaccinaties aan. Daarnaast is de vaccinatie voor gele koorts verplicht. Hieronder lees je de meest belangrijke informatie met betrekking tot vaccinaties voor uw reis naar Afghanistan. Vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Afghanistan

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Afghanistan alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Afghanistan binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.   Als je langer dan vier weken in Afghanistan verblijft moet de laatste poliovaccinatie ( DTP vaccinatie) minder dan 12 maanden voordat je het land verlaat gegeven zijn. Deze vaccinatie is een internationale verplichting dus je moet je vaccinatieboekje meenemen op reis. Er kan naar gevraagd worden bij het verlaten van Afghanistan.    

Aanbevolen vaccinaties voor Afghanistan

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Afghanistan aangeraden: vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR vaccinatie aanbevolen voor Afghanistan.   Bij een verblijf van langer dan twee weken wordt voor Afghanistan een vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Afghanistan vaccinaties aangeraden tegen hepatitis Brabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Afghanistan vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Afghanistan

Extra informatie voor Afghanistan

 

Er komt in Afghanistan malaria voor in de gebieden beneden 2500 meter van mei tot en met november. Hiervoor wordt geadviseerd om, naast goede antimuggenmatregelen, een noodbehandeling mee te nemen. Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwereld middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.   Daarnaast kunt u in Afghanistan reizigersdiarree krijgen.