Vaccinaties Bali

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Bali. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Azië

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Bali

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Bali alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Bali binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.   Wanneer je langer dan 4 weken op Bali verblijft dan is een poliovaccinatie verplicht. Je moet dan de poliovaccinatie (dtP)  minimaal vier weken en maximaal twaalf maanden ontvangen, voordat u het land weer verlaat. Deze vaccinatie is een internationale verplichting dus het is ook verplicht om je vaccinatieboekje meenemen op reis. Er kan naar gevraagd worden bij het verlaten van Bali.  

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Bali aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Bali.   Voor Bali wordt de vaccinatie tegen Japanse encefalitis alleen in bepaalde (zeldzame) gevallen aangeraden.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Bali (Indonesië) inentingen aangeraden tegen buiktyfus, hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose.   Soms worden voor Bali (Indonesië) vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Bali

Extra informatie voor Bali

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming. Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 25 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Vaccinatie tegen buiktyfus Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.   BMR-vaccinatie De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft een bescherming van tien jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Vaccinatie tegen tuberculose Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit drie inentingen met een tussenpoos van één en drie tot vier weken. Na drie inentingen ben je twee jaar beschermd. Het beste is om acht weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.   Vaccinaties tegen Japanse encefalitis Vaccinatie tegen Japanse encefalitis bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van vier weken. De beschermingsduur van de inenting is nog niet bekend.  

Er komt op Bali geen malaria voor. Zie malariakaart van Indonesië voor info over malaria in de rest van Indonesië.

Andere gezondheidsrisico's voor Bali

  In Bali kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue en filariasis komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Bali: ongevallen en reizen met het vliegtuig.