Vaccinaties Dominicaanse Republiek

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Dominicaanse Republiek. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Noord-Amerika

Het continent van Noord-Amerika bestaat uit de volgende reislocaties; Canada, Caraïben, Centraal Amerika, Groenland, Mexico en de Verenigde Staten. Met stuk voor stuk totaal verschillende culturen, klimaten en landschappen.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Dominicaanse Republiek

Er zijn voor de Dominicaanse Republiek geen inentingen verplicht gesteld.  

Aanbevolen vaccinaties voor Dominicaanse Republiek

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor de Dominicaanse Republiek aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor de Dominicaanse Republiek inentingen aangeraden tegen hepatitis B en rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor de Dominicaanse Republiek vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Dominicaanse Republiek

Extra informatie voor Dominicaanse Republiek

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Vaccinatie tegen tuberculose Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

Er komt in de Dominicaanse Republiek malaria voor, in het grensgebied met Haïti in het binnenland. Voor bepaalde delen van de Dominicaanse Republiek wordt geadviseerd, naast goede antimuggenmaatregelen, een noodbehandeling mee te nemen. In de overige gebieden kun je volstaan met alleen anti-muggenmaatregelen.   Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.  

Andere gezondheidsrisico's voor de Dominicaanse Republiek

  In de Dominicaanse Republiek kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue, schistosomiasis (=bilharzia) en filariasis komen voor. Andere relevante onderwerpen voor de Dominicaanse Republiek: ongevallen en reizen met het vliegtuig.