Bestemming beginnend met:

Noord-Amerika

Het continent van Noord-Amerika bestaat uit de volgende reislocaties; Canada, Caraïben, Centraal Amerika, Groenland, Mexico en de Verenigde Staten. Met stuk voor stuk totaal verschillende culturen, klimaten en landschappen.
Ben jij iemand die graag de ongetemde natuur ervaart dan kies je natuurlijk voor bestemmingen als Groenland, Canada of Centraal Amerika. kies je liever voor een vakantie met zon, zand en de zee dan is de Caraïben ideaal om naartoe te gaan. Je moet daar wel oppassen voor muggen, want die kunnen overdag steken. Hiervoor moet je voldoende DEET meenemen.
Of er vaccinaties of malariatabletten nodig zijn voor Noord Amerika, verschilt per land. Klik hiervoor op de link voor inentingen per land; https://www.vaccinatiesopreis.nl/jouw-reis/bestemmingen-a-z/

Plan nu je vaccinatie

De voordelen van Vaccinaties op reis
  • Vaccinaties voor elke bestemming
  • 's Avonds en het weekend
  • Vaak volledig vergoed
  • Gediplomeerde specialist
  • Gecertificeerd door LCR
Klantenvertellen.nl beoordelingen
gebaseerd op 2965 beoordelingen
8.7 uit 10


Bekijk alle beoordelingen

Verplichte vaccinaties

Aanbevolen vaccinaties

DTP Hepatitis A 

Martinique: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor de Franse Antillen alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je de Franse Antillen binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.

Martinique: vaccinaties die aanbevolen zijn

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor de Franse Antillen aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Bij langer verblijf worden voor de Franse Antillen geen andere inentingen aangeraden.

Extra informatie voor Martinique

Er komt op de Franse Antillen geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico’s voor de Franse Antillen

Op de Franse Antillen kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue en schistosomiasis (=bilharzia) komen voor. Andere relevante onderwerpen voor de Franse Antillen: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Praktische informatie over inentingen voor Martinique

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.