Vaccinaties Papoea-Nieuw-Guinea

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Papoea-Nieuw-Guinea. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Azië

Zou jij al je hele leven een prachtige reis naar het mysterieuze continent Azië willen maken? Ga je voor China om een wandeltocht te maken over de imposante Chinese muur? Of ga je toch liever naar Thailand om het nachtleven te ervaren? In ieder geval is Azië een fraai continent en is er voor iedereen wel wat te beleven. Je moet er alleen wel oppassen met ongekookt voedsel en het drinken van water!

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Papoea-Nieuw-Guinea

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Papoea-Nieuw-Guinea alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Papoea-Nieuw-Guinea binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Papoea-Nieuw-Guinea

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Papoea-Nieuw-Guinea aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Papoea-Nieuw-Guinea.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Papoea-Nieuw-Guinea inentingen aangeraden tegen buiktyfus en hepatitis BRabiës inenting en ziekte en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Papoea-Nieuw-Guinea vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.   Voor Papoea-Nieuw-Guinea wordt vaccinatie tegen Japanse encefalitis alleen in bepaalde (zeldzame) gevallen aangeraden.  

Papoea-Nieuw-Guinea

Extra informatie voor Papoea-Nieuw-Guinea

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Vaccinatie tegen buiktyfus Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.   BMR-vaccinatie De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft een bescherming van tien jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Vaccinatie tegen tuberculose Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.   Vaccinaties tegen Japanse encefalitis Vaccinatie tegen Japanse encefalitis bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van vier weken. De beschermingsduur van de inenting is nog niet bekend.  

Er komt op Papoea-Nieuw-Guinea malaria voor, behalve boven de 2000 meter. We raden je aan om malariatabletten te gebruiken in deze gebieden. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in Papoea-Nieuw-Guinea.   Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.  

Andere gezondheidsrisico's voor Papoea-Nieuw-Guinea

  In Papoea-Nieuw-Guinea kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Papoea-Nieuw-Guinea: ongevallen en reizen met het vliegtuig.