Vaccinaties Puerto Rico

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Puerto Rico. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Zuid-Amerika

Wat de twee continenten Zuid en Noord-Amerika van elkaar gescheiden houdt, is de rivier de Darién . De landen die behoren tot het Zuid-Amerikaanse continent zijn: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Uruguay, Suriname, Venezuela, Falklandeilanden en Zuidelijke Sandwicheilanden. Zuid-Amerika is het enige continent waar alle onafhankelijke landen republieken zijn.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Puerto Rico

Voor Puerto Rico zijn geen inentingen verplicht gesteld.  

Aanbevolen vaccinaties voor Puerto Rico

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Puerto Rico aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Puerto Rico inentingen aangeraden tegen rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Puerto Rico vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Puerto Rico

Extra informatie voor Puerto Rico

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

Er komt in Puerto Rico geen malaria voor.  

Andere gezondheidsrisico's voor Puerto Rico

  In Puerto Rico kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue en schistosomiasis (=bilharzia) komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Puerto Rico: ongevallen en reizen met het vliegtuig.