Vaccinaties Saint Vincent en de Grenadines

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Saint Vincent en de Grenadines. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Noord-Amerika

Het continent van Noord-Amerika bestaat uit de volgende reislocaties; Canada, Caraïben, Centraal Amerika, Groenland, Mexico en de Verenigde Staten. Met stuk voor stuk totaal verschillende culturen, klimaten en landschappen.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Saint Vincent en de Grenadines

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Saint Vincent en de Grenadines alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Saint Vincent en de Grenadines binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Saint Vincent en de Grenadines

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Saint Vincent en de Grenadines aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).  

Saint Vincent en de Grenadines

Extra informatie voor Saint Vincent en de Grenadines

Praktische informatie over inentingen voor Saint Vincent en de Grenadines: DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.  

Er komt in Saint Vincent en de Grenadines geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Saint Vincent en de Grenadines

  In Saint Vincent en de Grenadines kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Saint Vincent en de Grenadines: ongevallen en reizen met het vliegtuig.