Vaccinaties Trinidad en Tobago

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Trinidad en Tobago. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Zuid Amerika

Wat de twee continenten Zuid en Noord-Amerika van elkaar gescheiden houdt, is de rivier de Darién . De landen die behoren tot het Zuid-Amerikaanse continent zijn: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Uruguay, Suriname, Venezuela, Falklandeilanden en Zuidelijke Sandwicheilanden. Zuid-Amerika is het enige continent waar alle onafhankelijke landen republieken zijn.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Trinidad en Tobago

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Trinidad en Tobago alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Trinidad en Tobago binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.   Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Trinidad en Tobago

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Trinidad en Tobago aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Een gele koorts inenting wordt alleen aanbevolen voor de beboste gebieden van Trinidad. Vaccinatie wordt NIET aangeraden bij bezoek aan alleen Tobago of cruise-passagiers naar trinidad die het schip niet verlaten.    

Trinidad en Tobago

Extra informatie voor Trinidad en Tobago

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Vaccinatie tegen buiktyfus Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Je kunt het beste minimaal twee weken voor vertrek de inenting halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

Er komt in Trinidad en Tobago geen malaria voor.  

Andere gezondheidsrisico's voor Trinidad en Tobago

  In Trinidad en Tobago kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Trinidad en Tobago: ongevallen en reizen met het vliegtuig.