Anguilla: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Anguilla alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Anguilla binnenkomt in een gele koorts land bent geweest (ook bij alleen een overstap op het vliegveld van een gele koorts land).

Anguilla: inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Anguilla aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Anguilla: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden wordt voor Anguilla inentingen aangeraden tegen hepatitis B. Soms wordt voor Anguilla vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Anguilla: malaria preventie

Op Anguilla komt geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Anguilla

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.
Meer over DTP

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft een bescherming van tien jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts


Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.
Meer over hepatitis A

Hepatitis B inentingen

Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.
Meer over hepatitis B

Andere gezondheidsrisico's voor Anguilla

In Anguilla kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Anguilla: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Anguilla