Vaccinaties Argentinië

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Argentinië. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Zuid-Amerika

Wat de twee continenten Zuid en Noord-Amerika van elkaar gescheiden houdt, is de rivier de Darién . De landen die behoren tot het Zuid-Amerikaanse continent zijn: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Uruguay, Suriname, Venezuela, Falklandeilanden en Zuidelijke Sandwicheilanden. Zuid-Amerika is het enige continent waar alle onafhankelijke landen republieken zijn.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Argentinië

Voor Argentinië zijn geen vaccinaties verplicht gesteld.

Aanbevolen vaccinaties voor Argentinië

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Argentinië aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Ook wordt voor Argentinië vaccinatie tegen gele koorts aangeraden, ongeacht verblijfsduur, maar alleen in de noordelijke en noordoostelijke bosgebieden, inclusief het gebied rond de Iguacu watervallen. Zie gele koorts kaart Zuid-Amerika.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Argentinië inentingen aangeraden tegen rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Argentinië vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Argentinië

Extra informatie voor Argentinië

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming. Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 25 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

Er komt in Argentinië geen malaria meer voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Argentinië

  In Argentinië kun je reizigersdiarree krijgen. Ook hoogteziekte en dengue komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Argentinië: ongevallen en reizen met het vliegtuig.