Vaccinaties Egypte

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Egypte. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Afrika

Het maken van een safaritour door de Afrikaanse savanne is toch wel een van de meest noemenswaardige ervaringen die je op het grote continent kan beleven. In de Afrikaanse wildernis leven.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Egypte

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Egypte alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Egypte binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.   Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.   Vaccinatie tegen gele koorts is ook verplicht als je in de zeven dagen voordat je Egypte binnenkomt een van de volgende landen met een risico op gele koorts hebt bezocht: Eritrea, Somalië, Rwanda, Zambia en Tanzania.  

Aanbevolen vaccinaties voor Egypte

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Egypte aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Egypte.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Egypte inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Egypte vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Egypte

Extra informatie voor Egypte

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   BMR-vaccinatie De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Vaccinatie tegen tuberculose Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

In Egypte komt geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Egypte

In Egypte kun je reizigersdiarree krijgen. Ook schistosomiasis (=bilharzia) en filariasis komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Egypte: ongevallen en reizen met het vliegtuig.