Vaccinaties Isla Margarita

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Isla Margarita. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Zuid-Amerika

Wat de twee continenten Zuid en Noord-Amerika van elkaar gescheiden houdt, is de rivier de Darién . De landen die behoren tot het Zuid-Amerikaanse continent zijn: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Uruguay, Suriname, Venezuela, Falklandeilanden en Zuidelijke Sandwicheilanden. Zuid-Amerika is het enige continent waar alle onafhankelijke landen republieken zijn.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Isla Margarita

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Venezuela alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Venezuela binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Isla Margarita

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Venezuela aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Ook wordt voor Venezuela vaccinatie tegen gele koorts aanbevolen, ongeacht verblijfsduur, behalve voor de staten Falcón en Zulia, de steden Valencia en Caracas en de gemeente Paez (dit is in het uiterste noordwesten van Venezuela, noordwest van de stad Maracaibo). Ook wordt geen gele koorts vaccinatie aanbevolen op Isla Margarita en gebieden boven 2300 meter in de staten Trujilo, Mérida, Tachira, Falcon en Lara. Zie gele koorts kaart Zuid-Amerika. Ook op Isla Margarita wordt geen gele koorts vaccinatie aanbevolen.   Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Venezuela.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Venezuela inentingen aangeraden tegen hepatitis B en rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Venezuela vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Isla Margarita

Extra informatie voor Isla Margarita

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

Er komt in Venezuela malaria voor, in de staten Amazonas, Bolivar en Delta Amacuro, en dus ook rond de Angel Falls. We raden je aan om malariatabletten te gebruiken in deze gebieden. Ook muggenwerende maatregelen zijn belangrijk in deze gebieden.   In de staten Apure, Monagas, Anzoategui, Sucre en Zulia komt ook malaria voor, maar hoef je geen malariapillen te nemen, je kunt met muggenwerende maatregelen volstaan. Op Isla Margarita komt geen malaria voor.   Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.  

Andere gezondheidsrisico's voor Venezuela

  In Venezuela kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue en schistosomiasis (=bilharzia) komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Venezuela: ongevallen en reizen met het vliegtuig.