Vaccinaties Kaapverdische Eilanden

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Kaapverdische Eilanden. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Afrika

Het maken van een safaritour door de Afrikaanse savanne is toch wel een van de meest noemenswaardige ervaringen die je op het grote continent kan beleven. In de Afrikaanse wildernis leven.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Kaapverdische Eilanden

Vaccinatie tegen gele koorts is voor de Kaapverdische Eilanden alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je de Kaapverdische Eilanden binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Kaapverdische Eilanden

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor de Kaapverdische Eilanden aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor de Kaapverdische Eilanden.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor de Kaapverdische Eilanden inentingen aangeraden tegen hepatitis B, en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor de Kaapverdische Eilanden vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Kaapverdische Eilanden

Extra informatie voor Kaapverdische Eilanden

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   BMR-vaccinatie De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Vaccinatie tegen tuberculose Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.

Er komt op de Kaapverdische Eilanden malaria voor, op de eilanden Sao Tiago en Boavista, alleen van augustus tot en met november. Malariatabletten worden niet geadviseerd. Anti-muggenmaatregelen zijn wel belangrijk in dit deel van de Kaapverdische Eilanden.   Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.  

Andere gezondheidsrisico's voor de Kaapverdische Eilanden

  Op de Kaapverdische Eilanden kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor de Kaapverdische Eilanden: ongevallen en reizen met het vliegtuig.