Vaccinaties Seychellen

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Seychellen. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Afrika

Het maken van een safaritour door de Afrikaanse savanne is toch wel een van de meest noemenswaardige ervaringen die je op het grote continent kan beleven. In de Afrikaanse wildernis leven.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Seychellen

Vaccinatie tegen gele koorts is voor de Seychellen alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je de Seychellen binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Seychellen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor de Seychellen aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor de Seychellen inentingen aangeraden tegen hepatitis B. Soms worden voor de Seychellen vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Seychellen

Extra informatie voor Seychellen

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.  

Er komt op de Seychellen geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor de Seychellen

  In de Seychellen kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor de Seychellen: ongevallen en reizen met het vliegtuig.