Vaccinaties Sint-Helena

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Sint-Helena. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Afrika

Het maken van een safaritour door de Afrikaanse savanne is toch wel een van de meest noemenswaardige ervaringen die je op het grote continent kan beleven. In de Afrikaanse wildernis leven.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Sint-Helena

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Sint-Helena alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Sint-Helena binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.  

Aanbevolen vaccinaties voor Sint-Helena

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Sint-Helena aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Sint-Helena.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Sint-Helena inentingen aangeraden tegen hepatitis B. Soms worden voor Sint-Helena vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Sint-Helena

Extra informatie voor Sint-Helena

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming. Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 25 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   BMR-vaccinatie De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft een bescherming van tien jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.  

Er komt op Sint-Helena geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Sint-Helena

  Op Sint-Helena kun je reizigersdiarree krijgen. Andere relevante onderwerpen voor Sint-Helena: ongevallen en reizen met het vliegtuig.