Vaccinaties Tunesië

Alles wat je moet weten over vaccinaties voor Tunesië. Welke vaccinaties zijn nodig en welke zijn aan te raden?

Bekijk alle bestemmingen

Afrika

Het maken van een safaritour door de Afrikaanse savanne is toch wel een van de meest noemenswaardige ervaringen die je op het grote continent kan beleven. In de Afrikaanse wildernis leven.

Maak een afspraak

Verplichte vaccinaties voor Tunesië

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Tunesië alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Tunesië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Aanbevolen vaccinaties voor Tunesië

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Tunesië aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).   Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Tunesië.   Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Tunesië inentingen aangeraden tegen hepatitis B en rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Tunesië vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.  

Tunesië

Extra informatie voor Tunesië

DTP-inenting De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.   Inenting tegen hepatitis A Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.   BMR-vaccinatie De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.   Inenting tegen gele koorts De inenting tegen gele koorts geeft een bescherming van tien jaar. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.   Hepatitis B inentingen Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.   Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.  

Er komt in Tunesië geen malaria voor.

Andere gezondheidsrisico's voor Tunesië

In Tunesië kun je reizigersdiarree krijgen. Ook schistosomiasis (=bilharzia) en filariasis komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Tunesië: ongevallen en reizen met het vliegtuig.