Malaria Namibië

Op deze pagina vind je informatie over malaria in Namibië.

var icon

Er komt in Namibië malaria voor. Zie de kaart voor malariagebieden in Namibië. In het noordelijke deel van Namibië bij de grens met Angola (roze op het kaartje) worden malariatabletten aanbevolen, dit geldt ook voor de Caprivistrook. De meest voorgeschreven malariamiddelen (niet per se in deze gebieden) zijn lariam, malarone en doxycycline. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in dit malariagebied in Namibië.

In een zuidelijker gelegen gebied, inclusief het Etosha National Park (groen-roze gestreept op het kaartje), worden van november tot en met juni ook malariatabletten aanbevolen, samen met anti-muggenmaatregelen. In de rest van het jaar volstaan anti-muggenmaatregelen in dit malariagebied.

Anti-muggenmaatregelen bestaan uit het dragen van kleding met lange mouwen en broekspijpen, het gebruik van een insectenwerend middel met DEET en het gebruik van een muskietennet.

Persoonlijk malaria advies belangrijk

Het kaartje geeft een globaal overzicht van malaria in Namibië. Je moet je altijd persoonlijk laten adviseren over maatregelen tegen malaria, omdat de keuze van malariatabletten van je persoonlijke omstandigheden afhangt, zoals je gezondheid, verblijfsduur in Namibië en andere factoren.

Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

 

Roze: malariatabletten aanbevolen. Roze/groen gestreept: malariatabletten aanbevolen van november t/m juni, andere maanden muggenwering. Grijs: geen malaria.

Handige links

 

Maak een afspraak
Heb je nog vragen?