Bestemming beginnend met:

Zuid-Amerika

Wat de twee continenten Zuid en Noord-Amerika van elkaar gescheiden houdt, is de rivier de Darién . De landen die behoren tot het Zuid-Amerikaanse continent zijn: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Uruguay, Suriname, Venezuela, Falklandeilanden en Zuidelijke Sandwicheilanden. Zuid-Amerika is het enige continent waar alle onafhankelijke landen republieken zijn.
Of er vaccinaties of malariatabletten nodig zijn voor Zuid Amerika, verschilt per land. Let vooral op de inenting tegen gelekoorts. Klik hiervoor op de link voor inentingen per land; https://www.vaccinatiesopreis.nl/jouw-reis/bestemmingen-a-z/

Plan nu je vaccinatie

De voordelen van Vaccinaties op reis
  • Vaccinaties voor elke bestemming
  • 's Avonds en het weekend
  • Vaak volledig vergoed
  • Gediplomeerde specialist
  • Gecertificeerd door LCR
Klantenvertellen.nl beoordelingen
gebaseerd op 2966 beoordelingen
8.7 uit 10


Bekijk alle beoordelingen

Isla Margarita: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Venezuela alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Venezuela binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.

Isla Margarita: vaccinaties die aanbevolen zijn

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Venezuela aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Ook wordt voor Venezuela vaccinatie tegen gele koorts aanbevolen, ongeacht verblijfsduur, behalve voor de staten Falcón en Zulia, de steden Valencia en Caracas en de gemeente Paez (dit is in het uiterste noordwesten van Venezuela, noordwest van de stad Maracaibo). Ook wordt geen gele koorts vaccinatie aanbevolen op Isla Margarita en gebieden boven 2300 meter in de staten Trujilo, Mérida, Tachira, Falcon en Lara. Zie gele koorts kaart Zuid-Amerika. Ook op Isla Margarita wordt geen gele koorts vaccinatie aanbevolen.

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Venezuela.

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Venezuela inentingen aangeraden tegen hepatitis B en rabiës (=hondsdolheid). Soms worden voor Venezuela vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Extra informatie voor Isla Margarita

Er komt in Venezuela malaria voor, in de staten Amazonas, Bolivar en Delta Amacuro, en dus ook rond de Angel Falls. We raden je aan om malariatabletten te gebruiken in deze gebieden. Ook muggenwerende maatregelen zijn belangrijk in deze gebieden.

In de staten Apure, Monagas, Anzoategui, Sucre en Zulia komt ook malaria voor, maar hoef je geen malariapillen te nemen, je kunt met muggenwerende maatregelen volstaan. Op Isla Margarita komt geen malaria voor.

Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

Andere gezondheidsrisico’s voor Venezuela

In Venezuela kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue en schistosomiasis (=bilharzia) komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Venezuela: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Praktische informatie over inentingen voor Isla Margarita

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.