Bestemming beginnend met:

Afrika

Het maken van een safaritour door de Afrikaanse savanne is toch wel een van de meest noemenswaardige ervaringen die je op het grote continent kan beleven. In de Afrikaanse wildernis leven.
Afrika als werelddeel kent vele bijzondere diersoorten waaronder ‘’the Big Five’’, die bestaat uit de buffel, de olifant, leeuw, het luipaard en de neushoorn. Andere noemenswaardige diersoorten die in de Afrikaanse wildernis leven zijn: apen, krokodillen, flamingo’s en hyena’s.
ook zijn er talrijk mogelijkheden voor strandvakanties in Afrika. perfecte bestemmingen voor strandvakanties in Afrika zijn onder andere: de kusten van Tanzania, , Kenia, Zuid-Afrika, Mozambique, Mauritiusde Seychellen en Madagaskar. Je moet je wel goed beschermen tegen dierenbeten!
Of er vaccinaties of malariatabletten nodig zijn voor Afrika, verschilt per land. Klik hiervoor op de link voor inentingen per land; https://www.vaccinatiesopreis.nl/jouw-reis/bestemmingen-a-z/

Plan nu je vaccinatie

De voordelen van Vaccinaties op reis
  • Vaccinaties voor elke bestemming
  • 's Avonds en het weekend
  • Vaak volledig vergoed
  • Gediplomeerde specialist
  • Gecertificeerd door LCR
Klantenvertellen.nl beoordelingen
gebaseerd op 2965 beoordelingen
8.7 uit 10


Bekijk alle beoordelingen

Sao Tomé en Principe: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Sao Tomé en Principe alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Sao Tomé en Principe binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Dit advies geldt ook als je alleen een overstap hebt gemaakt op het vliegveld van een gele koorts land.

Sao Tomé en Principe: vaccinaties die aanbevolen zijn

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Sao Tomé en Principe aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).Ook wordt voor Sao Tomé en Principe een inenting tegen gele koorts aanbevolen.

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Sao Tomé en Principe.

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Sao Tomé en Principe inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Sao Tomé en Principe vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Extra informatie voor Sao Tomé en Principe

Er komt op Sao Tomé en Principe malaria voor. We raden je aan om malariatabletten te gebruiken. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk op Sao Tomé en Principe.

Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

Andere gezondheidsrisico’s voor Sao Tomé en Principe

In Sao Tomé en Principe kun je reizigersdiarree krijgen. Ook schistosomiasis (=bilharzia) komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Sao Tomé en Principe: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

 

Praktische informatie over inentingen voor Sao Tomé en Principe

DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.

Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming (afhankelijk van het merk vaccin). Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 30 tot 40 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden, maar het beste is om minimaal twee weken voor vertrek je inenting te halen.

BMR-vaccinatie
De BMR inenting geeft waarschijnlijk een levenslange bescherming. Je kunt de BMR vaccinatie het beste minimaal twee weken voor vertrek halen.

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.

Vaccinatie tegen tuberculose
Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van één week. Het beste is om drie tot vier weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.